Zes avonden lekker aan de slag op de draaischijf! Voor absolute beginners, maar ook leuk als je al eens gedraaid hebt.

Tussen les 5 en de laatste les zit een week pauze. Zo is er tijd genoeg om je werkstukken te drogen en de eerste keer te bakken. In les zes gaan we glazuren en daarna bak ik alles nogmaals af op 1203C.

Duur: 2,5 uur per les. Data donderdagavond 11, 18, 25, januari en 1, 8 en 22 februari.

Inclusief 2 kg afgebakken en geglazuurd product.

Docent: Rebecca

Zes midagen lekker aan de slag op de draaischijf! Voor absolute beginners, maar ook leuk als je al eens gedraaid hebt. Tussen les 5 en de laatste les zit een week pauze. Zo is er tijd genoeg om je werkstukken te drogen en de eerste keer te bakken. In les zes gaan we glazuren en daarna bak ik alles nogmaals af.

Duur: 2,5 uur per les. Data zondagmiddag 14, 21 en 28 januari en 4, 11 en 25 februari.

Inclusief 2 kg afgebakken en geglazuurd product.

Docent: Tim

Zes avonden lekker aan de slag op de draaischijf! Voor absolute beginners, maar ook leuk als je al eens gedraaid hebt. Tussen les 5 en de laatste les zit een week pauze. Zo is er tijd genoeg om je werkstukken te drogen en de eerste keer te bakken. In les zes gaan we glazuren en daarna bak ik alles nogmaals af op 1203C.

Duur: 2,5 uur per les. Data dinsdagavond 9, 16, 23, 30 januari en 6 en 20 februari.

Inclusief 2 kg afgebakken en geglazuurd product.

Docent: Tim

Zin in draaien! Dan is deze cursus wat voor jou. Jos legt je de fijne kneepjes van het vak uit en helpt je die vaste hand (verder) te ontwikkelen. Zowel voor beginners als gevorderden.

8 lessen inclusief 2 kg afgebakken en geglazuurd produkt. Tijdstip 19:00 uur. Data: 8, 15, 22, 29 januari en 5, 12, 19 en 26 februari. Locatie: Gorterplaats 30B. Maximum deelnemers 8.

Docent: Jos

6 middagen lekker aan de slag op de draaischijf. De cursus duurt 2,5 uur. Je mag in totaal 2 kg van je beste werkstukken voor de oven uitzoeken, decoreren en glazuren. Data 5, 12, 19 en 26 november en 10 en 17 december.  Zondag 3 december is er geen les.

6 avonden lekker aan de slag op de draaischijf. De cursus duurt 2,5 uur. Je mag in totaal 2 kg van je beste werkstukken voor de oven uitzoeken, decoreren en glazuren. Data maandag 16, 23 en 30 oktober en maandag 6, 13 en 20 november.

Cursus pottenbakken! Zin in draaien?

Inclusief klei, 2 kg gestookt product en bijhorend glazuur. Maximaal aantal deelnemers 8 in de basiscursus pottenbakken en 10 in de eventuele gevorderden cursus.

Locatie: Gorterplaats 30B in de Splendorfabriek.

Wat gaan we allemaal doen: de klei klaarmaken voor de schijf. De klei op de draaischijf centreren, openen, optrekken en vormen. De basis van waaruit je mokken, bekers en vazen draait, is de cilinder. Kommetjes vormen we iets anders. Voor bordjes draaien we vanaf een houten bat. Afdraaien doen we een week tot twee later als de klei leerhard is. De laatste les gaan we decoreren en glazuren. 

De aanbetaling is het bedrag van de cursus. Gaat de cursus niet door dan krijg je je aanbetaling teruggestort.

Voor meer info Tim 06-17130004 Cursussen gaan door vanaf 4 aanmeldingen.

Kijk ook even of je in aanmerking komt voor de meedoenregeling mocht je in de gemeente Nijmegen wonen.