Keramiek atelier Nijmeegs Blauw

Er zijn 10 Shimpo draaischijven en 6 ruime werktafels op ons atelier aanwezig. Een plateelschilderset met goede penselen. Een spuitcabine. Een kleiwals voor het maken van kleiplaten. Dompelemmers voor een transparant of wit steengoedglazuur. Een ruime hoeveelheid kasten. Mogelijkheid tot aanschaf van onze huis klei: de 254 van George and Schneider, en gebruik van opglazuur, engobes en glazuur tegen redelijke prijzen als je cursist bent of een werkplaatsabonnement hebt.

Er is een oven van 30 liter, 60 en 190 liter. Max temperatuur 1260C. Onze standaard stook temperaturen zijn 1020C biscuit en Cone 6, en cone 6 ofwel 1222C voor onze Amaco Potters choice glazuren en steengoed in het algemeen. 4 wasbakken met aangesloten bezinkbak. Gipsplaten om je klei te recyclen. Mogelijkheid om op bats te draaien. Kortom een Potter's Paradise.

We hebben de 254, creme-wit met chamotte 0 - 0,2 mm 25% op voorraad liggen en aan en af en aan de 354, rood met chamotte 0 - 0,2 mm 25%, de 1100, wit zonder chamotte en de 371, grijs-zwart met chamotte 0 – 0,2 mm 25%, alle van George & Schneider. Kijk op potterypassion.com voor meer product specificaties.

Dichtstbijzijnde winkels met een groter assortiment zijn de kleienglazuurwebshop.com in Arnhem, de Ve-ka in Dreumel en Silexshop.nl in Den Bosch. Met name Arnhem is goed met het openbaar vervoer te bereiken(uitstappen halte Velperpoort). Voor glazuren over de post is keramiekenglazuur.nl te Tilburg aan te raden. En ook Keramikos te Haarlem is een prima verzender (met de trein stap je uit op Haarlem Spaarnwoude een paar haltes voorbij Amsterdam).