Jos Schleedoorn

Al meer dan 20 jaar ben ik met keramiek bezig. Mijn werk is gedraaid op de pottenbakkersschijf, maar ook wel handgevormd. De werken die ik maak, ontstaan door de indrukken en ontmoetingen in mijn leven. De laatste jaren houd ik me vooral bezig met de Raku techniek. Ik vind het een geweldig medium om mijn creaties te versterken door de verschillende technieken, die ik hier bij toepas. Mijn werkstukken stook ik met zelf ontwikkelde glazuren, een tarwebloem pap, karnemelk of oxides. Ik gebruik dat, waar het werk naar mijn gevoel op dat moment naar vraagt. Vanuit mijn liefde voor het vak, vind ik het leuk om mensen verder op weg te helpen met het pottenbakken!

Claire Stringer

Ik ben Claire en ik woon in Groesbeek met mijn man en twee kattenkinderen. In 2019 ben ik afgestudeerd als docent beeldende kunst en vormgeving aan Artez Arnhem. Ik heb 1,5 jaar voor de klas gestaan in het middelbaar onderwijs en nu ook werkende als workshopdocent als zelfstandige. Kunst en mensen samenbrengen doe ik het liefst en geeft me energie! Ik vind het belangrijk om je de ruimte te geven om je eigen creatie te maken en denk graag met je mee om het uit te voeren. Ik geef verschillende soorten workshops, naast klei ook aquarel.

Tim Timmermans

In 2005 ben ik afgestudeerd aan de koninklijke kunstacademie ‘s Hertogenbosch afdeling keramiek. Met als specialisatie decoreren van keramiek. Draaicursussen heb ik o.a. gedaan bij Eric Windig in Baak en bij de kleischool van Bo Filarsky in Frankrijk. Zij kan het erg goed uitleggen. Een aanrader voor een fijne leerzame vakantie. Daarnaast heb ik de praktijkopleiding fijnkeramiek gedaan, anders dan de naam doet vermoeden, een toch grotendeels theoretisch opleiding voor mensen die arbeidzaam zijn in de productie van fijnkeramiek. Ik ben ook lang tuinman geweest in Nijmegen, waar ik veel van wat ik graag teken in het echt zag: bomen, struiken, vogels, vaste planten en kleine kriebelbeestjes. In december 2021 heb ik Nijmeegsblauw opgericht als plek om les te geven en les te krijgen in keramiek.