Inmiddels zijn de pottenbakworkshops tot en met april 2024 uitverkocht. Pas in mei is er weer ruimte in het atelier. Nieuwe data vind u hier in de webwinkel. Onze andere workshops zijn er nog wel te boeken! 

Bij deze workshop ga je een schaaltje kleien met dekseltje, op dat dekseltje maken we een diertje. Hoe leuk is het je eigen huisdier erop te maken en dit een leuk plekje in huis te geven of aan iemand cadeau te doen!

Deze workshop bestaat uit 2 bijeenkomsten op vrijdagavond van 19.00-21.00 uur. Tijdens de eerste bijeenkomst bedenken we welk dier je zou willen maken. We maken schetsen en gaan daarna aan de slag met klei. We gaan handvormen met klei en maken een schaaltje en een deksel. Daarna gaan we het diertje kleien en op het dekseltje bevestigen.

Twee weken later kun je je werkstuk af komen maken, je werkstuk is dan bisquit gebakken en dan mag je gaan glazuren! We hebben verschillende kleuren glazuur en je kunt zelf kiezen of je het schaaltje 1 kleur geeft of meer decoratie gaat toepassen met glazuur.

Docent Sylvia Thijssen – Instagram: @Sils_keramiek (@thijssensylvia voor mijn illustraties)

Een groepsworkshop is ook mogelijk stuur dan een mailtje naar sthijssen@fo.nl

Nieuw 2024

Workshop klei-ornament

€ 45,00
Nieuw 2024

Workshop klei-ornament

€ 45,00

Bij deze workshop ga je je eigen klei ornamenten maken! Prachtig als decoratie voor in huis. We beginnen met het bedenken van de figuren voor je eigen ornamenten onder het genot van een kopje thee of koffie.

Als we schetsen hebben gemaakt, gaan we ze in klei maken. We gaan de ornamenten met de hand vormen en geven ze kleur met glazuur. We hebben tijd om ongeveer 3 a 4 ornamenten te maken.

Docent: Claire Stringer - Instagram: @clairestringer.creativestudio

Mochten deze data je niet uitkomen of je wil met een groep komen en er is geen plek meer, stuur dan een mailtje naar info@clairestringer.nl

Workshop altaar

€ 89,00

Workshop altaar

€ 89,00

Voor wie wil leren handbouwen met klei en een mooi altaar wil maken om mee te pronken in huis.

Dit is een tweedaagse workshop. Dag een is van 19:00 tot 21:30 en dag twee van 19:00 tot 21:00.

Op de eerste dag beginnen we de workshop met het bedenken van de vorm van je altaar. Misschien heb je al ideeën of heb je voorbeelden meegenomen. Ik laat ook voorbeelden zien, zowel fysiek als afbeeldingen. Je maakt een vlugge schets van je idee. Daarna gaan we gezamenlijk de klei klaarmaken voor de handbouw techniek. We rollen de klei tot grote plakken en snijden en vormen met onze handen het altaar.

Op de tweede dag gaan we het altaar beschilderen met glazuur in allerlei mooie kleuren. Zo krijg je je eigen unieke handgemaakte altaar! Omdat je altaartje aardewerk temperatuur wordt afgebakken, is het niet geschikt voor buiten.

Docent: Claire Stringer - Instagram: @clairestringer.creativestudio

Groepsworkshop is mogelijk, is er niet meer genoeg ruimte op een van de data of heb je een andere vraag, stuur dan even een mailtje naar: info@clairestringer.nl

2 uur lekker draaien met uitleg en begeleiding. We hebben per persoon 4 voorgeknede bollen klei voor je klaar liggen en je mag je beste 2 werkstukken laten afdraaien, afbakken en glazuren. In elk potje wordt je voornaam en datum van productie gegraveerd aan de onderkant. In het dropdown menu zie je alle beschikbare data en als je doorklikt op 'bekijk details' kun je nog extra pottenbakkers toevoegen. Lange nagels zijn niet aan te raden. :-)
Docent: Annet, Jos, Rebecca of Tim

2 uur lekker draaien met uitleg en begeleiding.

Er zijn maximaal zeven aspirant pottenbakkers per docent. In het dropdown menu zie je alle data en in het winkelmandje kun je zien hoeveel workshops er op die datum nog boekbaar zijn. Lange nagels zijn niet aan te raden. :-)

Docent: Annet, Jos, Rebecca of Tim

Als je iets gemaakt hebt in een van onze workshops en cursussen kun je dat op zondagmiddag van 12:00 tot 16:00 en op dinsdagavond van 18:30 tot 21:30 afhalen. We geven dan meestal cursus van 13:00 tot 15:30 en van 19:00 tot 21:30 maar de spulletjes staan voor je klaar! Wel even appen of het al gebakken is. Meestal 4 tot 5 weken als het biscuit- en glazuurstook behoeft.