Lekker bezig met je eigen project! Met technische ondersteuning. Onderstaande data zijn te boeken. Neem zelf een keukenhanddoek mee en eventueel een luchtdichte doos om je werk in op te bergen.

In het dropdown menu zie je welke data er beschikbaar zijn.

Je eigen project bij Nijmeegs Blauw.

Met vraagbaak woensdag van 10:00 tot 12:30.

Prijs 25,- per persoon per dagdeel. Exclusief klei, glazuur en stookkosten. Glazuur en (draai)klei zijn bij ons te koop. Prijs voor een pak van 10 kilo rond de 12 euro. Afhankelijk van de soort klei. Uit tien kilo kun je 40 mokken draaien. Of 1 gigantische vaas. :-)

 

Prijzen 2024

Biscuit- en gladbrand en kosten samen 10,-€ per kg gestookt product.
Biscuit- en gladbrand en glazuur kost 15,-€ per kg gestookt product.
Biscuit- gladbrand, glazuur en klei* kost 17,50 € per kg gestookt product.
Biscuit- gladbrand, glazuur en klei* en plateel of andere op- en onderglazuren kost 20,- € per kg gestookt product.

 

*Prijs geld voor de George & Schneider 254 crème, 354 rood en 371 grijs/zwart.

Je product wordt maar 1 keer gewogen: als het uit de gladbrand komt.

Er zijn diverse glazuren aanwezig: Potter’s Choice en Celadon van Amaco, stroke and coat van Mayco en 4 kleuren stoneware van Mayco. Een wit, transparant, steen- of aardewerk dompelglazuur. Een plateelschilderset, waarvan de kleuren, het goed doen op de SW501 of onder de transparant SG2801. Zo kun je  experimenteren zonder zelf gelijk dure halve liter potten aan te schaffen.

Voor het open atelier heb je enige basis kennis nodig: Omdat ik mijn aandacht moet verdelen over meerdere bezoekers (maximaal 8, meestal wat minder), is het lastig om een lange instructie in bijvoorbeeld draaien te geven. Doe dan eerst een workshop of een korte cursus bij mij of een andere partij in je veld van aandacht. Daarna kun je bij ons door met je project en fijn verder draaien op de draaischijf, werken met platen uit de kleiwals, handopbouw en/of keramiek decoreren.

Houdt er qua tijd rekening mee dat je product meestal 2 keer gestookt moet worden: biscuit op 1020 C en gladbrand*. Bij ons wordt de gladbrand meest op cone 6 gestookt. Onze oven stookt dan in 10 uur naar 1222C en heeft dan een koeltijd van ongeveer 3 dagen. We wachten tot we een van onze ovens vol hebben. We hebben een 30, 60 en 190 liter steengoed oven.

*Gladbrand is de tweede stook waarin je het glazuur dat je op je biscuit hebt aangebracht "gladbrand", ook vaak glazuurstook genoemd. Je kunt bij ons je tegoed van de meedoen regeling inzetten.