Lekker bezig met je eigen (draai)project!  
Van 13:00-13:45 uur geef ik draai en afdraai-instructie. Van 14:00 tot 14:45 glazuur-instructie. Er zijn 10 draaischijven.

Voor als je al pottenbak les hebt gehad en uren wilt maken. (Je weet wat stierenkop kneden is, je kunt je klei recyclen en kent de basis van centreren of handvormen.) Zie onze cursussen :-)

Onderstaande data zijn te boeken.

Neem zelf een keukenhanddoek mee en een luchtdichte doos om je werk in op te bergen. (Of koop er een op het atelier voor 2,99€). Plus een plastic zak om je klei te verpakken. Klei te koop vanaf 5,95€ voor 5kg GS 254

Onderstaande data zijn te boeken.

Omdat we maar beperkte ruimte hebben, kun je je werk maar een maand laten staan. Handigste is om minstens 2 sessies in te plannen. Een draaisessie en een afdraai en glazuursessie. Lukt dat niet kunnen we vanaf 7,50€ per pot voor je afdraaien en glazuren.

In het dropdown menu zie je welke data er beschikbaar zijn.

We proberen er 2 per maand in te plannen, maar dat is niet elke maand mogelijk...

Prijs 25,- per persoon per kort dagdeel van 2,5 uur. Of 32,50 per lang dagdeel van 4 uur. Exclusief klei, glazuur en stookkosten. Glazuur en (draai)klei zijn bij ons te koop. Prijs voor een pak van 10 kilo rond de 12 euro. Afhankelijk van de soort klei. Uit tien kilo kun je 40 mokken draaien. Of 1 gigantische vaas. :-)

 

Prijzen stookkosten 2024 voor als je deelneemt aan het vrij atelier.

Biscuit- en glazuurstook en kosten samen 10,-€ per kg gestookt product. Los 10,-€

Biscuit- en glazuurstook en glazuur kost 15,-€ per kg gestookt product. Los 5,-€

Biscuit- gladbrand, glazuur en klei* kost 17,50 € per kg gestookt product. Los 2,50€

Is vaak het handigst: je hoeft geen heel pak klei te kopen. Je kan onze glazuren gebruiken en betaald na de glazuurstook naar gewicht.

Kun je maar een keer langs komen, dan draaien wij af en glazuren voor 7.50€ per stuk. (Inclusief, stook, glazuur, afwerking etc. geld voor een werkstuk van circa 10*10*10 cm) Afhalen kan dan tijdens een vrij atelier of pottenbakweekend. Zie site voor data.

*Prijs geld voor de George & Schneider 254 crème-wit onze steengoed-huisklei.

Er zijn diverse glazuren aanwezig: Potter’s Choice en Celadon van Amaco, stroke and coat van Mayco en 4 kleuren stoneware van Mayco. En een wit of transparant steengoed dompelglazuur. Een plateelschilderset, waarvan de kleuren, het goed doen op de SW501 of onder de transparant SG2801. Zo kun je  experimenteren zonder zelf gelijk dure halve liter potten aan te schaffen.