Keramiek atelier Nijmeegs Blauw

Het atelier. Er zijn een 10 draaischijven en 6 ruime werktafels. Een plateelschilderset met goede penselen. Een spuitcabine. Een kleiwals voor het maken van kleiplaten. Dompelemmers voor tinwit-aardewerk glazuur en een transparant of zirkoonwit steengoedglazuur. Een ruime hoeveelheid kasten. Mogelijkheid tot aanschaf van een viertal kleien, pigmenten en glazuur tegen redelijke winkelprijzen als je cursist bent of een werkplaatsabonnement hebt.

Er is een oven van 30 liter, 60 en 190 liter. Max temperatuur 1260C. Onze standaard stook temperaturen zijn 1020C biscuit, 1140C glazuurstook voor de G&S 267 en Cone 6, 1222C voor onze Amaco glazuren en steengoed in het algemeen. 4 wasbakken met aangesloten bezinkbak. Gipsplaten om je klei te recyclen. Mogelijkheid om op bats te draaien. Kortom een Potter's Paradise.

We hebben niet zo'n uitgebreid pakket aan klei liggen. De 254, creme-wit met chamotte 0 - 0,2 mm 25%, de 354, rood met chamotte 0 - 0,2 mm 25%, de 1100, wit zonder chamotte en de 371, grijs-zwart met chamotte 0 – 0,2 mm 25%-alle van George & Schneider-hebben we meestal op voorraad voor onze cursisten. Kijk op potterypassion.com voor meer product specificaties.

Dichtstbijzijnde winkels met een groter assortiment zijn de kleienglazuurwebshop.com in Arnhem, de Ve-ka in Dreumel en Silexshop.nl in Den Bosch. Met name Arnhem is goed met het openbaar vervoer te bereiken(uitstappen halte Velperpoort). Voor glazuren over de post is keramiekenglazuur.nl te Tilburg aan te raden. En ook Keramikos te Haarlem is een prima verzender (met de trein stap je uit op Haarlem Spaarnwoude een paar haltes voorbij Amsterdam).